create a website

Đuro Lubura
Izvršni direktor i predsjedavajući sjednicama Upravnog odbora


Đuro Lubura rođen je 1972. godine u Dubrovniku, gdje je od petnaeste godine uz školovanje radio kao tehničar za telekomunikacije u putničkoj agenciji Atlas. Nakon završetka srednje škole dragovoljno se uključio u obranu Republike Hrvatske pa je na dubrovačkom području obavljao stručne poslove vezane uz elektroničke komunikacije, a kasnije bio i zapovjednik Odjeljenja veze u ratnoj postrojbi Hrvatske vojske.

Nakon višemjesečnog oporavka od ratnog stradavanja, početkom 1993. godine zapošljava se u Ministarstvu unutarnjih poslova te uz rad završava studij telekomunikacija. U Ministarstvu postupno napreduje od tehničara za telekomunikacije do dužnosti načelnika Odjela operativne tehnike Policijske uprave dubrovačko-neretvanske koju je preuzeo s 26 godina.

Po odlasku iz Ministarstva pokrenuo je tada jedini privatni radio u Dubrovniku, a sudjelovao je i u osmišljavanju nekoliko privatnih telekomunikacijskih projekata. Od 2005. godine živi u Zagrebu i konzultant je na području elektroničkih komunikacija. Također, stalni je sudski vještak za telekomunikacije i tržišno natjecanje u telekomunikacijama.

Godinama je bio volonterski aktivan u zaštiti prava korisnika telekomunikacijskih usluga, a sudjelovao je i u drugim društveno korisnim građanskim akcijama. Više godina bio je član Predsjedništva, Nadzornog odbora i zamjenik Predsjednika Hrvatske Mense kroz koju se osobito zalagao za unaprjeđenje obrazovanja u hrvatskim vrtićima i školama.

Đuro je oženjen i otac tri punoljetna sina.


© 2017 Digitalna Hrvatska - sva prava pridržana