bootstrap carousel

Vjekoslav Majetić
Član Upravnog odbora


Vjekoslav Majetić rođen je 1955. godine u Zagrebu. Inženjer je cestovnog prometa te vlasnik i osnivač tvrtke DOK-ING, osnovane 1991. godine i registrirane za proizvodnju robotiziranih strojeva i opreme posebne namjene. Član je brojnih domaćih i međunarodnih organizacija te redovito sudjeluje na brojnim domaćim i vanjskim skupovima vezanima uz razminiranje, robotiku, rudarstvo, vatrogastvo, inovacije te e-mobilnost.

Nositelj je brojnih nagrada i odlikovanja, od kojih su najznačajnija: Spomenica domovinskog rata, plaketa grada Zagreba 2012. godine, godišnja nagrada Nikola Tesla najboljem hrvatskom inovatoru 2011. i 2016. godine, orden Reda Danice Hrvatske s likom Blaža Lorkovića za poseban doprinos hrvatskom gospodarstvu i inovativnom poduzetništvu 2016. godine te, u 2017. godini, nagrada European Business Award za životno djelo i nagrada "Evropski najmenadžer i kompanija godine" za regiju srednje i jugoistočne Europe.

Pod njegovim vodstvom, DOK-ING je u više navrata nagrađen Zlatnom kunom za najuspješnije srednje trgovačko društvo, nagradama za najboljeg izvoznika u malom gospodarstvu Republike Hrvatske te brojnim domaćim i međunarodnim nagradama za inovativna tehnološka rješenja – uključujući nagradu
"European Business Award" za najuspješniju europsku tvrtku.


© 2017 Digitalna Hrvatska - sva prava pridržana